L’Émission Culinaire dont Plus Personne ne Parle

Bo Sjökvist et Bengt Löfgren | Suède | 2016 | 14 minutes

Titre Original : The Cookery Show Nobody Talks About Anymore

Les réalisateurs Bo Sjökvist et Bengt Löfgren rencontrent la chanteuse Lena Junoff dans le but de produire une émission culinaire. Malgré les bonnes intentions de tous, l’émission s’avère difficile à réaliser. Première au Göteborg International Film Festival 2016.

Bo Sjökvist

Bo Sjökvist, född 17 november 1973, är författare, dokumentärfilmare och radioprogramledare.

Sjökvist har under mer än ett decennium varit verksam som programledare, reporter och producent på Sveriges radio, P1 och P3. Han har även varit dokumentärfilmskonsulent på Film i Väst och projektledare på SVT i Göteborg.

Tillsammans med serietecknaren Pontus Lundkvist kom Sjökvist 2014 ut med den biografiska seriekokboken ”Lena Junoff – primadonnan från Hisingen”. Den är något så ovanligt som en självbiografisk kokbok om skandalsångerskan Lena Junoffs fantastiska liv. Boken kom till genom ett samarbete med tecknaren Pontus Lundkvist.

Bengt Löfgren

Bengt Löfgren, född 3 juni 1965 i Kristinehamn, är en svensk dokumentärfilmare. Löfgren är upphovsman till flera prisbelönta TV-dokumentärer, varav den mest uppmärksammade är CCCP-Hockey från 2004. Andra dokumentärer är Icy Riders om isracingföraren Posa Serenius och Club Zebra – The Movie om en musikklubb i 1970-talets Kristinehamn.

Löfgren har vidare arbetat med journalisten Per Dahlberg i TV-porträtt av Georg Riedel, Stefan Sundström, Carl-Einar Häckner och Magnus Uggla samt med journalisten Bo Sjökvist ï dokumentären Predikanten om Målle Lindberg och El Salama om en fakir. Han har även varit fotograf på UG och i SVT-serierna « Kraschen », « Barn till varje pris? » och « Hjälp, vi flyttar ihop! ».