The Cookery Show Nobody Talks About Anymore

Bo Sjökvist and Bengt Löfgren | Sweden | 2016 | 14 minutes

The Cookery Show Nobody Talks About Anymore

The Filmmakers Bo Sjökvist and Bengt Löfgren meets the singer Lena Junoff to produce a culinary show together. Despite good intentions from all parties it turns out to be difficult to realize.

Premiered at Göteborg International Film Festival 2016.

 

Matlagningsprogrammet ingen talar om länge
Filmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren träffar sångerskan Lena Junoff för att göra ett matlagningsprogram med henne. Trots goda intentioner från alla håll visar det sig vara svårgenomfört.

Bo Sjökvist

Bo Sjökvist, född 17 november 1973, är författare, dokumentärfilmare och radioprogramledare.

Sjökvist har under mer än ett decennium varit verksam som programledare, reporter och producent på Sveriges radio, P1 och P3. Han har även varit dokumentärfilmskonsulent på Film i Väst och projektledare på SVT i Göteborg.

Tillsammans med serietecknaren Pontus Lundkvist kom Sjökvist 2014 ut med den biografiska seriekokboken ”Lena Junoff – primadonnan från Hisingen”. Den är något så ovanligt som en självbiografisk kokbok om skandalsångerskan Lena Junoffs fantastiska liv. Boken kom till genom ett samarbete med tecknaren Pontus Lundkvist.

Bengt Löfgren

Bengt Löfgren, född 3 juni 1965 i Kristinehamn, är en svensk dokumentärfilmare. Löfgren är upphovsman till flera prisbelönta TV-dokumentärer, varav den mest uppmärksammade är CCCP-Hockey från 2004. Andra dokumentärer är Icy Riders om isracingföraren Posa Serenius och Club Zebra – The Movie om en musikklubb i 1970-talets Kristinehamn.

Löfgren har vidare arbetat med journalisten Per Dahlberg i TV-porträtt av Georg Riedel, Stefan Sundström, Carl-Einar Häckner och Magnus Uggla samt med journalisten Bo Sjökvist ï dokumentären Predikanten om Målle Lindberg och El Salama om en fakir. Han har även varit fotograf på UG och i SVT-serierna “Kraschen”, “Barn till varje pris?” och “Hjälp, vi flyttar ihop!”.